2022/2023-as tanév

Madarak és fák napja

A “Madarak és fák napja” alkalmából május 15-én délelőtt, Rimóczi Árpád természetismereti előadását hallgathatták meg az alsó tagozatos gyermekek.

Köszönjük szépen az érdekes előadásokat!

Fenntarthatósági témahét

Iskolánkban az április 24-ei hét a fenntarthatóság jegyében telt. Zárónapján -pénteken- ÖKO Nap-ot tartottunk. Ennek keretében a testvérosztályok, kisebb csoportokban vettek részt játékos vetélkedőkön: plakát es rovarhotel készítés, angol nyelvi teszt, sorverseny, hullahopp TOTÓ, rapszöveg írás. Ez utóbbit a lelkes iskolatársak előtt adták elő a kreatív szerzők és társaik. Az osztályok társasjátékokat terveztek újrahasznosítható eszközökből. A gyernekek -tanáraik támogatásával- fantasztikusan oldották meg a feladatokat. A programon való tevékeny részvételért minden osztály elismerő oklevelet kapott. E mellé – felnőtt és gyermek egyaránt- egy ökozsákot vihetett haza ajándékba. Ezúton is szeretnénk megköszönni az Emberkék az Emberért Egyesület támogatását, mellyel a megálmodott ajándékok elkészítésében segédkeztek. Több, mint 300 darab ökozsákot varrtak számunkra. A héten zajló események, programok, a diákok és pedagógusok érdeklődő és lelkes részvétele ismét bizonyította, hogy intézményünk méltán viseli Örökös Öko Iskola címet. Köszönjük a szervezőknek és résztvevőknek ezt a változatos, programokban gazdag pénteki napot!

Egészségnevelési témahét

Az egészségnevelési témahét során nagyobb fókuszpontbaba kerül az egészséges életmód, lelki –és fizikai egészség tanítási órán és azon kívül is.

 A gyerekek külsős szakemberek által tartott különböző, korosztályuknak megfelelő előadásokat hallgathattak meg, kóstolhattak különleges zöldségkrémeket, salátákat. Játékos feladatokon keresztül mélyülhettek el az adott témában és megismerkedhettek egy terápiás kutyával, akivel későbbiekben tanítási óra keretein belül is találkozhatnak.

Hulladékgyűjtés

Iskolánkban minden évben megszervezzük az őszi és tavaszi hulladékgyűjtést. A gyerekek, a szülők és a pedagógusok is lelkesen gyűjtötték a papírt! Köszönjük !

Állatok világnapja

2022.október 4-én az Állatok világnapja kapcsán színes programokat szerveztünk intézményünkben.  Iskolánk paravánján bemutattuk a nap jelentőségét játékos feladatokkal és színezőkkel kiegészítve. Délután “kisállat bemutatót” szerveztünk udvarunkon, ahol a felső tagozatos diákjaink mutathatták be házi kedvencüket az alsós tanulóknak. 28 bátor kisállat vett részt hagyományteremtő programunkon. Ezen kívül a Szolnoki Állatmenhelyen élő négylábúaknak szerveztünk állateledel gyűjtést. Bóka Éva a menhely vezetője ismét örömmel fogadta adományunkat, kifejezve háláját a telephelyen élő állatok nevében.

Szüreti projektnap

A szüreti projektnapon is fontos szerepet töltött be az újrahasznosítás, amit a gyerekek nagyon élveztek.